Bekjennelse

«Med hjertet tror en til rettferdighet, og med munnen bekjenner en til frelse,» leser vi i Romerbrevet 10, 10.

Ordet bekjennelse er viktig innenfor kristentro og bibelsk språkbruk. I 1. Johannesbrev 1, 9 heter det:

«Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.»

Syndsbekjennelse hører med til omvendelsen og er nødvendig for å bli rettferdiggjort og født på nytt. Bibelen forteller oss også at den som har fått sine synder tilgitt, er et frelst menneske. Syndsbekjennelse er også nødvendig for å opprettholde fellesskapet med Gud. Siden vi alle snubler og faller under vandringen med Jesus, er det nødvendig at vi får komme og be om tilgivelse så ofte vi trenger det.

I Romerbrevet 10, 10, som vi innledet med, handler bekjennelsen om å fortelle andre mennesker hvem vi tilhører og hva vi tror på. Dette er først og fremst viktig for vår egen del. Akkurat som en flamme trenger luft for å bli opprettholdt, trenger det det nye livet bekjennelse for ikke å dø ut. For en ny kristen kan det synes uoverkommelig å stå fram i en stor forsamling å avlegge sitt vitnesbyrd. Kanskje er det ikke der du trenger å begynne heller. Noen steder i verden er det ikke en gang mulig, eller i alle fall livsfarlig, å gå for høyt på banen med den kristne bekjennelsen med en gang. Mitt råd til deg som har tatt imot Jesus og blitt frelst, er at du så snart som mulig forteller om dette til minst en person som du stoler på. Gjerne en som selv er kristen. Dermed vil du nemlig med en gang få del i et kristent fellesskap, som også er nødvendig for å vokse i troen. Senere kan det bli naturlig å stå fram i større sammenhenger.

En annen viktig måte å bekjenne troen på, er å la seg døpe. Jesus Kristus har befalt oss å gjøre det. Vårt gjensvar på hans befaling må være en personlig lydighetshandling fra vår side.

Bekjennelsen som vi her har snakket om, gjelder å proklamere hvem som er Herre i livet ditt. Den ytre bekjennelsen må alltid samsvare med den indre virkeligheten. Når du forteller at Jesus er herre, må det stemme. Du tror med hjertet det du bekjenner med munnen. Det finnes også en utvidet form for vitnetjeneste. Den som går ut på å fortelle andre om Jesus og hva han har gjort for deg. Formålet med dette vitnesbyrdet er å gi ære til Jesus, men også å gi andre mulighet til å oppleve den samme frelsen som du selv har fått del i. «Også dere skal vitne, for dere har vært med meg fra begynnelsen av,» sa Jesus.

 

 

Powered by Cornerstone