Tankar om livet
En åpnet dør

En åpnet dør

24.07.2019
Søndag 21. juli talte jeg på Filadelfia over temaet "En åpnet dør" ut fra Johannes åpenbaring 3, 7 og 8. Samtidig utfordret jeg barna i forsamlingen til å tegne det de hørte - illustrere prekenen, rett og slett. Jeg fikk god respons. Tegningen ovenfor er ett av eksemplene på dette.

En åpnet dør. Det gjelder først og fremst frelsens dør. Den er åpnet en gang for alle. Alle som vil, kan gå gjennom den, men det må skje i løpet av den enkeltes nådetid. Den er aldri lenger enn livstiden. Å gå gjennom er enkelt, det er nok å si navnet Jesus eller be en enkel bønn, for "hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst." Og: "Alle dem som tok imot Ham, dem ga han rett til å bli Guds barn."

Gud har også satt foran oss en åpnet dør for evangelisering og vitnetjeneste. Med eller mot myndighetenes vilje vil den alltid være åpen i en eller annen retning.

Til slutt vil en dør stå åpen for oss i himmelen (Johannes åpenbaring 4,1), enten det skjer enkeltvis eller i samlet flokk ved bortrykkelsen når Jesus kommer igjen.

Du stusser kanskje litt over en av tegningene, som viser en liten bil nedlastet med potetsekker. Hva har den med en åpnet dør å gjøre? Sammenhengen er denne: I løpet av talen fortalte jeg om en reise i Georgia i 2004. På denne reisen så jeg en slik bil, og fortalte om den. Georgia var en av sovjetrepublikkene som fikk sin selvstendighet og frihet da Sovjetunionen ble oppløst. Ved jernteppets fall ble en virkelig stor dør for evangelisering åpnet til Øst-Europa og deler av Asia. Den er ennå åpen.

Har du spørsmål til dette korte sammendraget av søndagens tale, må du gjerne benytte kommentarfeltet for å stille disse. Det viktigste av alt er imidlertid at du blir klar over de åpne dørene som en gavmild Gud har satt foran deg, og går gjennom dem.

Se alle tegningene på vår facebook-side. Søk på Filadelfia Auklandshamn.

Dagens Bibelord
Fleire andaktar
Du kan bety en avgjørende forskjell
Du kan bety en avgjørende forskjell for mennesker som har det vanskelig, og det til og med uten å ofre så det svir.
Kirkens stemme i samfunnsdebatten blir hørt og får betydning. Derfor er det viktig hva kirken sier og gjør. Det bibelske mandatet er å tale som Guds ord.
Ett av de sterkeste inntrykkene jeg sitter igjen med etter Pinsebevegelsens store ledersamling i vinter, LED 19, har jeg fra Thomas Åleskjærs tale torsdag kveld.
Takk!
Med årets 17. maifeiring i friskt minne ønsker jeg å uttrykke takknemlighet. Takknemlighet over å få være innbygger i et så fantastisk og velfungerende land som Norge.
Kalender
Fredag 18. Oktober,
19:00 Bibeltime - temasamling
Tema: Tidens tegn varsler Jesu gjenkomst. Bibelundervisning v/Terje Berg
Søndag 20. Oktober,
11:30 Bønn før søndagsmøte
12:00 Søndagsmøte
Tema: Tidens tegn varsler Jesu gjenkomst. Tale av Terje Berg. Dobbelt-bibeltime med...
Tirsdag 22. Oktober,
17:00 Supertirsdag
Samling for barn / junior, med Bibel-forteljing, song, aktivitetar. Bollar og saft...
Onsdag 23. Oktober,
19:00 Bibel og bønn
Lørdag 26. Oktober,
10:00 Innsamlingsaksjon SOS Ukraina
Innsamling av klede og sko til fattige i Ukraina i samarbeid med stiftinga Open...
Søndag 27. Oktober,
16:00 Storbasar - SOS Ukraina
Appell v/Halvard Hasseløy. Lodd- og åresalg. Mange flotte gevinstar.
Onsdag 30. Oktober,
19:00 Bibel og bønn
Søndag 3. November,
11:30 Bønn før søndagsmøte
12:00 Søndagsmøte
Tale av Roald Lidal, informasjon om New Life Ministries sitt arbeid. VIP Minutes...