Klesinnsamling og basar

Klesinnsamling og basar

24.-25. oktober gjennomfører me den årlege innsamlinga til Ukraina i samarbeid med Open Heart. Det blir klesinnsamling på laurdagen og basar på søndagen.

Klesinnsamling og basar Alle klede som blir samla inn blir køyrt direkte til Ukraina, og blir delt ut gratis til fattige - også heilt inne i krigsområda aust i landet. Utdelinga skjer i stor grad i samarbeid med lokale myndigheter, slik at ein sikrar at det er dei fattigaste av dei fattige som får hjelp først. Open Heart driv hjelpearbeid i fleire store byar i Ukraina, inkludert Kiev og Zhytomir, samt heilt inn i krigsområdet aust i landet.

Basaren samlar inn pengar som skal gå til å drive hjelpearbeid som gatebarnsenter, matstasjonar, utdeling av mat til fattige familiar, rusomsorg med meir. Open Heart-arbeidet rekk ut til tusenvis av barn kvar dag, og mange fattige familiar er avhengige av matpakkane dei får for å overleve i eit land utan sosialstønad og med aukande arbeidsløyse.

Følg oss på Facebook så får du med deg alle oppdateringar!

Ukraina
650.000 mennesker får hjelp hvert år!

650.000 mennesker får hjelp hvert år!

Jeg kan ikke glemme nøden jeg har sett. Daglig leder for Stiftelsen Open Heart, Halvard Hasseløy, blir aldri den samme etter møtet med de utallige menneskelige tragediene i Øst-Europa. Derfor har stiftelsen, som er en av Norges største enmannsforetak i nødhjelp i snart 20 år drevet effektiv hjelp til de aller fattigste av de fattige i flere øst-europeiske land.

Når jeg ser inn i forskremte barneøyne eller de tomme ansiktene til mødre som er i ferd med å resignere. Når jeg møter menn som forsøker å drukne elendigheten i vodka til de dukker under i slummen eller blir sperret inne i et eller annet skittent fangehull, må jeg bare gjøre noe, sier Halvard Hasseløy.

Enorm arbeidsløshet fører til ekstrem fattigdom blant befolkningen. Arbeidere har ikke fått lønn på mange år. Mange bor i i skur og hytter uten vann, varme eller lys. Skolebarn må holde seg hjemme fra skolen fordi de ikke har sko eller klær. Barn og voksne sulter seg syke, Dødssyke mennesker mangler medisiner og behandling, Tsjernobylulykken krever stadig nye dødsofre, fortvilte foreldre overgir sine barn til gata, der de blir mishandlet og utsatt for overgrep. Jenter fra 12 års alderen prostituerer seg for å få mat neste dag. Nøden driver folk til stinkende søppelfyllinger, der de graver fram noe å spise eller selge.

Dette er dagens virkelighet i Øst-Europa Det er fortsatt mulig å forandre virkeligheten for noen.

Du kan være med på dette!

 

Artikkelen er hentet fra www.openheart.no

Andre sider
Engasjer deg!

Vil du være med på dette misjons- og nødhjelpsarbeidet? Det er enkelt å engasjere seg:

  • Hver høst (månedsskifte okt/nov arrangerer vi en stor innsamlingsaksjon i Sveio. Du kan gi klær og/eller engasjere deg ved å stille som frivillig under innsamlingen. Vi har alltid bruk for folk som kan være med å ta i et tak.
  • Økonomisk engasjement: Open Heart driver et stort nødhjelpsarbeid som drives av frivillige gaver, vil du være med å gi, eller starte din egen innsamling på jobben, skolen eller i lokalmiljøet.

Vil du engasjere deg i Ukraina-arbeidet vårt? Ta kontakt på misjon(a)pfa.no

Kalender
Søndag 24. November,
11:30 Bønn før søndagsmøte
12:00 Søndagsmøte
Tale av Åshild Bauge. VIP Minutes og Små Juveler for barna
Onsdag 27. November,
19:00 Bibel og bønn
Søndag 1. Desember,
17:00 Me tenner julegrana i Auklandshamn
Samarbeidsprosjekt med Auklandshamn bygdalag, Auklandshamn idrettslag, Eikeland musikkorps...
Tirsdag 3. Desember,
17:00 Felles juleavslutning for barnearbeidet på Filadelfia
Siste samling i 2019, for BiA, Supertirsdag og RR. Foreldre og andre som har lyst...
Onsdag 4. Desember,
19:00 Bibel og bønn
Søndag 8. Desember,
11:30 Bønn før søndagsmøte
12:00 Søndagsmøte
VIP Minutes og Små Juveler for barna
Onsdag 11. Desember,
19:00 Bibel og bønn
Søndag 15. Desember,
12:00 Søndagsmøte
VIP Minutes og Små Juveler for barna