Tankar om livet

Om Jesus var gjest i Politisk kvarter

14.11.2020
Tenk deg at Jesus var gjest i Politisk kvarter på NRK P2. Da tror jeg programlederen mer enn en gang hadde kommet til å si: – Du svarer ikke på spørsmålet!

De er vant til å komme med denne oppfølgingskommentaren, programlederne i Politisk kvarter. For mange av gjestene de til vanlig har med seg i studio, er utrolig flinke til å omgå vanskelige spørsmål med mange ord og bortforklaringer. Jesus, sli vi kjenner ham fra Bibelen, viker ikke unna om han blir konfrontert med vanskelige eller utfordrende spørsmål. Men det hender ofte at han gir overraskende svar, svar som tilsynelatende ikke har noe med spørsmålet å gjøre. De svarene fra Jesus er ofte de mest interessante.  Men jeg forstår altså at programlederen kunne ha kommet med sin mest vanlige innvending.

Om Jesus hadde vært gjest i Politisk kvarter, ville han ha skilt seg ut fra de øvrige gjestene på mer enn en måte. Blant annet skyldes dette at han totalt mangler en egenskap som mange politikere synes å ha så altfor rikelig av. Som Guds sønn og andre person i guddommen kan han ikke lyve (Titus 1, 2)! Denne egenskapen gjør ham kanskje uinteressant for korrupsjonsjegere. For oss, derimot, er den gull verdt. Mer enn gull. Tenk bare på alle løftene Gud gir oss i Bibelen. For eksempel dette: ”Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.” (1. Peters brev 5, 7).

Langt fra alle politikere er notoriske løftebrytere, jeg vil på ingen måte bidra til politikerforakt med en slik generalisering. Mange ønsker oppriktig å gjennomføre det de tror på og står for, men får ikke alltid tilstrekkelig oppslutning fra velgerne eller støtte fra samarbeidsparter til å gjennomføre sin politikk. Jesus er ikke bare sannferdig når han gir oss løfter. Han har også gjennomføringsevne. Han er nemlig rik nok, les bare Romerbrevet 10, 12.

Jesus blir neppe noen gang gjest i Politisk kvarter. Han er derimot å treffe på andre arenaer, og først og fremst i Bibelen. Jeg vil utfordre deg til å studere den mest interessante og mest innflytelsesrike personen i verdenshistorien ved å gå direkte til kilden. Du vil fort bli overrasket over hvor oppdatert og aktuelt budskapet hans er.

 

Dagens Bibelord
Fleire andaktar
..., men sangen lever
Natt til søndag 25. oktober døde Arne Gundersen. Han var den siste gjenlevende av sangevangelist-duoen Egil og Arne. En lang og betydningsfull epoke i norsk vekkelseshistorie...
Kjendis for bønn
Nokre menneske har skrive seg inn i historia utan at dei var klar over det, berre fordi dei levde ekte og heilstøypte liv. Bolette Hinderlie blir hugsa fordi ho ba. Og...
Rik nok
”Det var ein gong for lenge sidan, sånn omtrent forrige fredag.”
I dag vil eg gjerne snakka med deg om bønn. Bønn er sjølve åndedrettet i eit levande kristenliv. 
Kalender
Søndag 29. november,
11:30 Bønn før søndagsmøtet
12:00 Søndagsmøte
Delemøte. VIP Minutes v/Lydia Stueland
Tirsdag 1. desember,
17:00 Supertirsdag juleavslutning
Onsdag 2. desember,
19:00 Menighetsmøte
Søndag 6. desember,
11:30 Bønn før søndagsmøtet
12:00 Søndagsmøte
Tale av Einar Vestvik. Tema i adventtida: "Forventning".
Onsdag 9. desember,
19:00 Bibel og bønn
Bønn, bibelundervisning, vitnesbyrd, samtale.
Søndag 13. desember,
11:30 Bønn før søndagsmøtet
12:00 Søndagsmøte
Tale av Lillian Lund Vestvik
Onsdag 16. desember,
19:00 Bibel og bønn
Bønn, bibelundervisning, vitnesbyrd, samtale.