Tankar om livet

Om Jesus var gjest i Politisk kvarter

14.11.2020
Tenk deg at Jesus var gjest i Politisk kvarter på NRK P2. Da tror jeg programlederen mer enn en gang hadde kommet til å si: – Du svarer ikke på spørsmålet!

De er vant til å komme med denne oppfølgingskommentaren, programlederne i Politisk kvarter. For mange av gjestene de til vanlig har med seg i studio, er utrolig flinke til å omgå vanskelige spørsmål med mange ord og bortforklaringer. Jesus, sli vi kjenner ham fra Bibelen, viker ikke unna om han blir konfrontert med vanskelige eller utfordrende spørsmål. Men det hender ofte at han gir overraskende svar, svar som tilsynelatende ikke har noe med spørsmålet å gjøre. De svarene fra Jesus er ofte de mest interessante.  Men jeg forstår altså at programlederen kunne ha kommet med sin mest vanlige innvending.

Om Jesus hadde vært gjest i Politisk kvarter, ville han ha skilt seg ut fra de øvrige gjestene på mer enn en måte. Blant annet skyldes dette at han totalt mangler en egenskap som mange politikere synes å ha så altfor rikelig av. Som Guds sønn og andre person i guddommen kan han ikke lyve (Titus 1, 2)! Denne egenskapen gjør ham kanskje uinteressant for korrupsjonsjegere. For oss, derimot, er den gull verdt. Mer enn gull. Tenk bare på alle løftene Gud gir oss i Bibelen. For eksempel dette: ”Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.” (1. Peters brev 5, 7).

Langt fra alle politikere er notoriske løftebrytere, jeg vil på ingen måte bidra til politikerforakt med en slik generalisering. Mange ønsker oppriktig å gjennomføre det de tror på og står for, men får ikke alltid tilstrekkelig oppslutning fra velgerne eller støtte fra samarbeidsparter til å gjennomføre sin politikk. Jesus er ikke bare sannferdig når han gir oss løfter. Han har også gjennomføringsevne. Han er nemlig rik nok, les bare Romerbrevet 10, 12.

Jesus blir neppe noen gang gjest i Politisk kvarter. Han er derimot å treffe på andre arenaer, og først og fremst i Bibelen. Jeg vil utfordre deg til å studere den mest interessante og mest innflytelsesrike personen i verdenshistorien ved å gå direkte til kilden. Du vil fort bli overrasket over hvor oppdatert og aktuelt budskapet hans er.

 

Dagens Bibelord
Fleire andaktar
I 2020 har vi lært noe om uforutsigbarhet. Vi er blitt minnet om hvor raskt verden rundt oss kan forandre seg. Det er erfaringer vi tar med oss inn i 2021, i det nyttåret...
En frelser for alt folket
Mye er annerledes dette året, og mange av dere har allerede poengtert det i julehilsener og på andre måter. Jeg vil derfor i stedet rette oppmersomheten mot det som ligger fast, også for julen 2020.
Ordet advent har latinsk opphav. Adventus betyr ankomst. Adventus Domini er det samme som Herrens ankomst eller Herren kommer.
..., men sangen lever
Natt til søndag 25. oktober døde Arne Gundersen. Han var den siste gjenlevende av sangevangelist-duoen Egil og Arne. En lang og betydningsfull epoke i norsk vekkelseshistorie...
Kalender
Onsdag 20. januar,
19:00 Bibel og bønn AVLYST
Søndag 24. januar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Kjell Haltorp. VIP Minutes v/Lydia Stueland.
Onsdag 27. januar,
19:00 Bibel og bønn
Maks. ti deltakarar. Påmelding til post@pfa.no
Søndag 31. januar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Sveinung A. Andersen. VIP Minutes v/Lisbeth B. Våbenø
Onsdag 3. februar,
19:00 Bibel og bønn
Maks. ti deltakarar. Påmelding til post@pfa.no
Søndag 7. februar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Astrid Karin Strand. VIP Minutes v/Lydia Stueland
Onsdag 10. februar,
19:00 Bibel og bønn
Maks. ti deltakarar. Påmelding til post@pfa.no
Søndag 14. februar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Robret Bauge. VIP Minutes v/Erna V. Andersen.
Onsdag 17. februar,
19:00 Bibel og bønn
Maks. ti deltakarar. Påmelding til post@pfa.no
Søndag 21. februar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Åshild Bauge. VIP Minutes v/Astrid Karin Strand