Tankar om livet

Takk, herre konge

17.03.2020
"Dere er i mine tanker og mine bønner", sa kong Harald da han talte til det norske folk på TV søndag kveld. Det gjør inntrykk når landets overhode nevner bønnens betydning i den krisetiden vi nå er inne i.

Derfor skal kong Harald ha takk for de ordene. De rommer mye mer av håp og trøst enn mange vil være ved. Bønnens makt kan neppe overvurderes. Bibelen forteller oss at Gud hører oss når vi ber, uansett hvem vi er og hvilket ståsted vi har i forhold til ham. Han hører bønner fra fromme, og men også fra syndere av alle slag. Hvis ikke, hadde ikke noen av oss hatt mulighet til å bli frelst. Frelse er det viktigste temaet som Gud ønsker å snakke med oss om, men han hører også bønner om alle dagligdagse problemstillinger ned til de minste detaljer. 

Gud hører bønn. Han svarer også på bønn, selv om svarene ikke alltid er slik vi venter eller ønsker. Noen ganger venter han med å svare. Da blir vi utålmodige, men bønnesvaret kommer i rette tid, forteller Bibelen.

I disse dager har mange av oss bedre tid enn ellers. Noe av den tiden kan vi nettopp bruke i bønn. Og vi kan finne fram noen av de mange bøkene som inneholder vitnesbyrd om bønnesvar. Det er alltid oppmuntrende lesning. "Hjälpte  ham mig vil han hjälpa dig"  heter det i en sang med svensk opphav. Vitnesbyrd om besvarte bønne gir håp om at det andre har opplevd, også skal bli min erfaring. Vi trenger å fylle oss med trosstyrkende tanker i disse dager. Vi trenger også å dele våre egne trosopplevelser. For at andre skal bli hjulpet og Jesu navn bli æret.

Dagens Bibelord
Fleire andaktar
Kjendis for bønn
Nokre menneske har skrive seg inn i historia utan at dei var klar over det, berre fordi dei levde ekte og heilstøypte liv. Bolette Hinderlie blir hugsa fordi ho ba. Og...
Rik nok
”Det var ein gong for lenge sidan, sånn omtrent forrige fredag.”
I dag vil eg gjerne snakka med deg om bønn. Bønn er sjølve åndedrettet i eit levande kristenliv. 
Velsignelse som sprer seg
Jeg har et personlig forhold til tusenfryd. Blomsten minner meg om Guds velsignelse og om ringvirkningene av Guds gjerninger i enkeltpersoners liv.
Kalender
Tirsdag 22. september,
17:00 Supertirsdag og RR
Onsdag 23. september,
19:00 Bibel og bønn
Bønn, bibelundervisning, vitnesbyrd, samtale.
Fredag 25. september,
19:00 Fredag
For deg som går i 7. klasse og oppover.
Søndag 27. september,
12:00 Søndagsmøte
Tale av Mark Wootton. VIP Minutes for barna v/Lydia Stueland. Sang av Sela. Små...
Onsdag 30. september,
19:00 Bibel og bønn
Bønn, bibelundervisning, vitnesbyrd, samtale.
Søndag 4. oktober,
12:00 Søndagsmøte
Besøk av Irene Vestvik. VIP Minutes for barna v/Lillian L. Vestvik
Onsdag 7. oktober,
19:00 Bibel og bønn
Bønn, bibelundervisning, vitnesbyrd, samtale.
Søndag 11. oktober,
12:00 Søndagsmøte
Tale av Åshild Bauge. VIP Minutes for barna v/Per S. Wathne
Onsdag 14. oktober,
19:00 Bibel og bønn
Bønn, bibelundervisning, vitnesbyrd, samtale.
Søndag 18. oktober,
00:00 Søndagsmøtet avlyst
Ikkje søndagsmøte i dag pga tentroavslutning.