Nye medarbeidarar i Mexico

Nye medarbeidarar i Mexico

11.05.2017
Etter at Anne Marte Aasebø kom heim frå Peru, har menigheten på Filadelfia valt å støtta ein ung misjonærfamilie som satsar friskt i det nordvestlege Mexico.

Vibeke og Aslak Telhaug med barna Noah, Telma og Lydia tilhøyrer pinsemenigheten på Konsmo, men arbeider gjennom Ungdom i Oppdrag. Dei er allereie på plass på UiO-basen og har starta arbeidet sitt.

Støtta me har lova frå Filadelfia er i første omgang på 4.000 kroner i månaden. Me reknar med å få besøk av misjonærfamilien neste sommar.

Les meir om familien Telhaug og UiO sitt misjonsprosjekt i denne  første helsinga frå dei til støttespelarar i Norge:

Engaging a broken world with God’s generosity

Hei alle sammen! De siste ukene har vært sprengfulle av forskjellige følelser, tusenvis av spørsmål, og vi er til tider nesten svimle av alle inntrykk. De siste timene med pakking i Norge, og de uendelig lange timene i en lang smal metallting altfor mange meter oppe i luften og tett innpå altfor mange mennesker fikk meg til å minne meg selv om noen spørsmål. Hva er det som er drivkraften vår? Hva er det i din og min hverdag som gjør at du og jeg velger som vi gjør, og gjør de prioriteringer som vi gjør? Hva er det som driver oss? Disse spørsmålene stilte jeg meg selv for noen år tilbake uten å ha svar på dem. Det har vært noen interessante og innholdsrike år etterpå.
 
I USA fikk vi kjøpt oss bil, glutenfrie havregryn og telefon, og vi var superklar for å krysse grensen og komme til Mexico. Allerede de første meterne inne i landet kjente jeg på en så stor klump av følelser at jeg ikke visste hvordan jeg skulle sortere dem. Fra bakerste rad i minivanen hørte vi at Lydia klarte å konsentrere seg om en ting av gangen; ”Det lukter pyton her!”. Det var utrolig hvor store forskjellene var på så få meter fra The United States of America. 
  
 

Å komme til basen var overveldende. Vi tror det er ca 110 frivillige som jobber her. Det er mye forskjellig arbeid på basen, vi har enda ikke fått oversikt, men det virker som basen har system på ting –takk og lov. De første dagene bodde vi på basen, det er mange barnefamilier som er tilknyttet basen, og særlig alle mødrene kom for å hilse på oss og bli kjent med oss, det var ekstremsport for en introvert husmor fra Tryland. Nå har vi sovet 3 netter i vårt eget hus utenfor basen, vi er takknemlige for å bo i gåavstand til basen, men siden dette er Mexico og ikke Norge så lar vi ikke barna gå alene.

 

Arbeidet til basen er i hovedsak å ta imot grupper som kommer for å ta del i ”kort-tids misjon”. Det kommer mennesker som tror på Gud og som ikke tror på Gud, og en stor del av arbeidet på basen er å gjøre oppholdet for dem så bra som mulig, og vise Gud både i ord og handling. Kanskje er kjøkkentjeneste et supert sted å servere dem Guds kjærlighet? Alle som kommer blir involvert i misjonsarbeidet som drives i lokalsamfunnet. 

Denne helgen bygget Aslak hus sammen med et team av ”inner-city youth” fra Colorado. De er med i et program for ungdommer som ikke har det beste utgangspunktet. Det er en slags belønning å bli med til Mexico og bygge hus hvis de ikke dropper ut av High School, gjør en innsats på skolen og viser i andre ting at de velger gode valg. De fleste av dem er veldig fattige, og mange har familiemedlemmer som er drept. En av jentene fikk treffe sin far i går for første gang siden han ble deportert fra USA for 2 år siden. Han kom til basen og ble med og bygget hus sammen med datteren og hele teamet.  Han hadde bodd og jobbet i USA i nesten 40 år før han ble deportert, og av grunner vi ikke kjenner så hadde familien ikke hatt mulighet til å krysse grensen for å treffe han. Vi hørte også en av ungdommene si ”dette er første gang i mitt liv jeg har gjort noe jeg er stolt av”. Da huset var ferdig etter to dager, og foreldrene med fire barn kunne flytte fra skuret deres og inn i et hus med vegger og tak, var det sterkt å se disse ungdommene som selv har det vanskelig stå med tårer i øynene og si hva det hadde betydd for dem å være med på dette. Det er inspirerende å se at dette gjør noe med både disse ungdommene og rike forretningsmenn som Aslak bygget sammen med forrige gang. Selv kjenner vi på en dyp takknemlighet for å kunne være med på dette. 

 

Både vi og dere vet at uten dere som støtter oss så kunne vi ikke vært her. Vi er så takknemlige for at dere gjør det dere gjør, og at vi kan få gjøre det vi gjør. Vi har blitt bedt om å nevne kontonummer i brevet, det er jo ikke det letteste med måten vi arbeider, men her kommer det; 31262174894. Tusen takk for all støtte, takk for at dere ber for oss, takk for at dere tror på det vi gjør, takk for at vi får stå sammen med dere i dette arbeidet. 
 

Barna har fått seg venner, og de trives alle tre. Noah elsker livet her (nevnte vi at det er fotballbane på basen?), Telma trives men savner Norge litt, Lydia synes det er litt vanskelig at alle snakker engelsk. Vær gjerne med og be konkret om språket hennes, at hun må fort og lett lære seg engelsk (og kanskje skikkelig norsk?

Kalender
Onsdag 20. januar,
19:00 Bibel og bønn AVLYST
Søndag 24. januar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Kjell Haltorp. VIP Minutes v/Lydia Stueland.
Onsdag 27. januar,
19:00 Bibel og bønn
Maks. ti deltakarar. Påmelding til post@pfa.no
Søndag 31. januar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Sveinung A. Andersen. VIP Minutes v/Lisbeth B. Våbenø
Onsdag 3. februar,
19:00 Bibel og bønn
Maks. ti deltakarar. Påmelding til post@pfa.no
Søndag 7. februar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Astrid Karin Strand. VIP Minutes v/Lydia Stueland
Onsdag 10. februar,
19:00 Bibel og bønn
Maks. ti deltakarar. Påmelding til post@pfa.no
Søndag 14. februar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Robret Bauge. VIP Minutes v/Erna V. Andersen.
Onsdag 17. februar,
19:00 Bibel og bønn
Maks. ti deltakarar. Påmelding til post@pfa.no
Søndag 21. februar,
12:00 Søndagsmøte på nett
Tale av Åshild Bauge. VIP Minutes v/Astrid Karin Strand